Companii

Un antreprenor din construcţii se gândeşte la o fabrică în fostul spaţiu sovietic

Un antreprenor din construcţii se gândeşte la o...

Autor: Andreea Neferu

03.08.2013, 14:27 610
Producătorul braşovean de ţigle metalice Bilka Steel, controlat de Horaţiu Ţepeş, ia în calcul producţia pe o piaţă externă în maximum trei ani dacă piaţa locală va stagna sau va înregistra scăderi.
 
„Am vrea să producem în afara ţării, e o dorinţă mai veche, de prin 2009. O piaţă tentantă unde ne gândim că am putea intra cu producţie este fostul spaţiu sovietic, unde deja facem exporturi, sau Slovacia. Decizia de a investi depinde însă de cum va evolua piaţa din România. Dacă va stagna sau scădea, trebuie să ne consumăm «energia» în afara ţării“, a declarat Horaţiu Ţepeş, directorul general şi proprietarul Bilka Steel, companie cu afaceri de 16,6 milioane de euro anul trecut.
 
El nu a precizat în ce ţară din spaţiul fost sovietic realizează livrări în prezent, însă a arătat că investiţia într-o fabrică în străinătate s-ar putea ridica la 2,5 milioane de euro.
 
Bilka Steel produce în prezent ţiglă metalică la Brasov, pe fosta platformă Tractorul.
 
Capacitatea de pro­ducţie pentru ţiglă metalică a urcat la un milion de  me­tri pătraţi lunar după ce compania şi-a mu­tat activi­ta­tea anul acesta dintr-o hală de 4.500 de metri pătraţi într-una de 12.000 de metri pătraţi şi după o investiţie de 3,5 milioane de euro, care a presupus şi construcţia a 1.000 de metri pătraţi de birouri.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO