Companii

Un antreprenor din Mehedinti ia bani de la UE pentru o sera

18.04.2010, 23:06 5142

Firma New Bioland din judetul Mehedinti construieste o sera delegume si o unitate de procesare in comuna Jiana pentru care asolicitat fonduri europene de peste 700.000 de euro. Investitiatotala se ridica la peste 1,4 milioane de euro.

"Se va construi o sera cu o suprafata de 1,4 hectare unde se vorproduce rosii si castraveti, iar productia pe care o estimam a firealizata este de 40 de kilograme de legume pe metrul patrat. Primarecolta ar trebui sa fie la inceputul anului viitor", spune IonutBuculeasa, care se ocupa de implementarea proiectului firmei NewBioland.

Firma se afla in etapa de licitatii pentru materialele necesareinceperii constructiei.

"In momentul de fata suntem in licitatii. Vom achizitionastructura metalica si folie dubla gonflabila pentru constructiaserei, iar ofertele pe care le avem sunt din Italia, Spania siFranta", explica reprezentantul companiei.

Proiectul "Infiintare sera pentru producerea si procesarealegumelor si constructiile aferente" a fost depus in cadrulProgramului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), masura 121 -"Modernizarea exploatatiilor agricole".

"Pentru partea de cofinantare s-a apelat la un credit bancar.Productia care se realizeaza va merge catre depozite de colectare alegumelor. Este mai greu sa intram direct in retelele mari dehipermarketuri."

In sera pe care New Bioland o va construi vor fi angajati cincioameni, dar si zilieri in perioada de plantare si recoltare alegumelor.

Anul acesta sunt estimate a fi lansate doua apeluri de proiectepentru masura 121, in mai si octombrie.

Bugetul alocat pentru 2010 pentru cei care doresc sa ia fondurieuropene prin masura 121 este de 250 de milioane de euro si se maipot obtine finantari europene in cadrul acestui program pentruinfiintarea plantatiilor de pomi, arbusti fructiferi si capsuni,infiintarea pepinierelor de vita-de-vie, pomi fructiferi siarbusti.

Cine ia banii:

  • Compania: New Bioland din judetul Mehedinti
  • Obiect de activitate: productia si procesarea legumelor
  • Proiectul: "Infiintare sera pentru producerea si procesarealegumelor si constructiile aferente"
  • Suma primita de la UE: 700.000 de euro
  • Proiectul a fost depus in cadrul PNDR, masura 121
  • Un nou apel de proiecte se va deschide in mai

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO