Companii

Un bulgar a fost numit la conducerea operaţiunilor Mondelez în regiune

Ivaylo Naydenov conduce şi Mondelez Bulgaria, unde se produce şi brandul românesc Poiana.

Ivaylo Naydenov conduce şi Mondelez Bulgaria, unde se produce şi brandul românesc Poiana.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.03.2015, 00:03 251

Ivaylo Naydenov, 48 de ani, un manager de naţionalitate bulgară care are o experienţă de peste zece ani în cadrul grupului Mondelez, a preluat funcţia de director general pentru Mondelez România, Bulgaria şi pieţele din estul Adriaticii.

Ivaylo Naydenov preia astfel ştafeta de la Gerard Chan­dran, care a condus opera­ţiunile Mondelez din România timp de patru ani. Gerard Chandran a decis să părăsească compania, deşi mandatul acestuia expira în luna august, conform unor date apărute în Monitorul Oficial. 

Ivaylo Naydenov lucrează în cadrul Mon­delez din 2004, acti­vând ca director de vânzări şi marketing în Bulgaria. La începutul anului 2013, a preluat funcţia de director ge­ne­ral al Mondelez Bulgaria şi implicit a celor două fabrici de la sud de Dunăre, unde se produce şi brandul românesc Poiana. Mondelez a închis în urmă cu mai mulţi ani cele două fabrici pe care le deţinea în România, mutând producţia brandului Poiana în Bulgaria.

Înainte de a se alătura companiei Mondelez, Ivaylo Naydenov a lucrat pentru companiile Wrigley şi Strauss, jucători importanţi de pe piaţa dulciurilor, respectiv a cafelei.

Mondelez România are în portofoliu branduri precum Milka, Poiana, Oreo, dar şi cafeaua Jacobs şi este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa dulciurilor şi a cafelei.

În România, Mondelez a terminat anul 2013 cu afaceri de 634 mil. lei (143 mil. euro). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO