Companii

Un dezvoltator din Pipera restituie banii cumparatorilor

20.10.2009, 23:12 1628

Constructia ansamblului rezidential Global City din Pipera, zonade nord a Capitalei, detinut de fondul elen de investitii GlobalFinance, a fost amanata, avansurile pentru cele 50 de apartamentecontractate fiind returnate cumparatorilor, care achitasera inainte25% din valoarea apartamentelor.

"In cadrul ansamblului Global City Residential au fost semnate50 de antecontracte. Au fost anulate toate deoarece proiectul afost suspendat pana in a doua jumatate a anului 2010 cand va fireluata executia. Intre timp, se vor face schimbari si la nivel deproiect urmand a se micsora suprafetele apartamentelor siteraselor", a declarat pentru ZF Aurelia Luca, manager comercial alfirmei Global Finance Real Estate.

Proiectul urma sa fie realizat in apropierea cladirilor debirouri Global City din Pipera si urma sa cuprinda 381 de locuintein patru imobile. Termenul initial de finalizare a constructiei eraprimul trimestru din 2010, iar preturile de vanzare erau de circa1.500 de euro/metrul patrat.

PreTurile apartamentelor porneau de la 81.000 de euro plus TVA,pentru un studio cu o suprafata de 50 de metri patrati construti siajungeau la 412.000 de euro plus TVA in cazul duplexurilor a carorsuprafata construita se ridica la 295 de metri patrati.

"Avand in vedere cele mentionate, s-a hotarat returnareaintegrala a tuturor contractelor, urmand ca cei care vor fi incainteresati in a achizitiona apartamente in complex sa incheiecontracte la momentul reinceperii constructiei in conditiile deatunci", a mai spus Aurelia Luca, managerul comercial al firmeiGlobal Finance Real Estate.

Investitia in proiectul rezi den tial era estimata la 65 de mili oane de euro, acesta urmand a se afla in apropierea cladirilorde birouri Global City, a caror suprafata inchiriabila se ridica la44.000 de metri patrati.

Pe fondul crizei financiare, pe parcursul ultimului an numeroaseansambluri rezidentiale au fost amanate, printre acesteanumarandu-se proiectele Sunset Residences si Infinity Residence dinDrumul Taberei, Sigma Residence (Colentina), Casablanca Residence(Titan), Quadra 2 (Militari), North Park (Baneasa) sau DimriGhencea. Per total, cateva zeci de mii de locuinte au fost taiatede pe "hartie".

Global Finance este unul dintre cele mai vechi fonduri deinvestitii de pe piata locala, unde a investit in companii precumSicomed, Orange sau reteaua de supermarketuri La Fourmi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO