Companii

Un dezvoltator lituanian: „Nu am văzut în nicio altă ţară atâtea detalii în legislaţia imobiliară“

Mindaugas Valuckas, CEO al dezvoltatorului imobiliar lituanian Hanner

Mindaugas Valuckas, CEO al dezvoltatorului imobiliar lituanian Hanner

Autor: Alex Ciutacu

21.07.2017, 00:07 2040

Dac în urmă cu 10 ani investitorii aveau multe neclarităţi din punct de vedere legislativ, în prezent aceştia se confruntă cu foarte multe condiţii pe care trebuie să le îndeplinească atunci când fac o investiţie.

„Nu am văzut în nicio altă ţară atâtea detalii în legislaţie cum am văzut în România. Acum 10 ani, când am venit aici să dezvoltăm, totul era foarte neclar şi lipsit de structură. Să sperăm că, în câţiva ani, România se va apropia de modelul german, care are cea mai bine structu­ra­tă legislaţie din domeniul imobi­liar“, a declarat Mindaugas Valuckas, CEO al dezvoltatorului imobiliar lituanian Hanner, la ZF Live.

Dezvoltatorul a investit, până în prezent, peste 60 mil. euro în trei proiecte rezidenţiale în România- The Park, Carol Park Residence şi City Residence. Recent, compania a cumpărat terenul fostei fabrici de bere Griviţa unde vrea să dezvolte atât locuinţe, cât şi birouri.

„În principal, în cazul construc­ţi­ei pe un teren vechi, problema este că nu ştii exact ce este în interior. Înain­te să cumpărăm am făcut in­ves­tigaţii şi analize asupra clădirii dar încă aflăm lucruri noi. Există avantajul creativităţii, pentru că descoperi lucruri noi legate de spaţiu şi te gândeşti cum să le modifici, însă pe partea de business poate reprezenta un risc“, a menţionat Valuckas.

Hanner, care are proiecte în Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina, Belarus şi România, are un portofoliu care cuprin­de active şi dezvoltări în valoare de aproximativ un miliard de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO