Companii

Un fermier din Constanţa vinde legume marca Ferma Stoian de peste 4 mil. euro în Carrefour, Auchan, Cora şi Selgros

Florin Stoian

Florin Stoian

Autor: Roana Rotaru

15.01.2018, 00:07 3918

Ferma Big Land Company din Constanţa, deţinută de legumicultorul Florin Stoian, a produs şi vândut  mor­covi, ceapă, dar şi alte rădăcinoase mar­ca Ferma Stoian de circa 18,7 mil. lei (peste 4 mil. euro) anul tre­cut. Produsele au ajuns în ma­ga­zinele retai­le­­rilor Car­re­four, Auchan, Cora şi Selgros, po­trivit cal­culelor ZF ba­za­te pe da­tele trans­mi­­se de repre­zen­tanţii companiei.

„Am încheiat anul 2017 cu o creştere a cifrei de afaceri de 10%. A fost un an cu producţii bune şi pre­ţuri ok. Anul trecut, la morcovi am scos o producţie medie de 60 de tone la hectar, iar la ceapă am obţinut o pro­ducţie medie de 40 de tone“, a declarat pentru ZF Florin Stoian, admi­nis­tra­torul companiei Big Land Company şi pre­şedinte al Cooperativei Agricole Stoian Land, pe care a înfiinţat-o în 2011.

Big Land Company, cel mai im­portant membru al Cooperativei Agri­cole Stoian Land după supra­faţa exploatată, cultivă legume pe 550 de hectare în extra­vilanul munici­piu­lui Con­stan­ţa, din care 350 de hectare sunt proprietate proprie, iar restul în arendă.

Principalul produs cul­ti­vat este morcovul, care aco­peră o suprafaţă de apro­ximativ 280 de hectare, urmat de ceapă cu o suprafaţă de 120 hectare şi 150 de hec­tare cultivate cu păstârnac, pătrunjel, sfe­clă roşie, ridiche neagră, varză albă şi roşie, potrivit reprezentanţilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO