Companii

Un fermier din judeţul Mureş vinde ciuperci de peste jumătate de milion de euro anual

Producţia ciupercăriei Golo ajunge în Kaufland, Auchan şi Selgors, dar şi în magazinele de proximitate

Producţia ciupercăriei Golo ajunge în Kaufland, Auchan şi Selgors, dar şi în magazinele de proximitate

Autor: Roana Rotaru

21.12.2016, 00:05 2306

Antreprenorul român Adrian Golovatei, care deţine ciupercăria Golo din judeţul Mureş, un business de 2,5 mil. lei în 2015, şi-a propus să acceseze anul viitor fonduri europene pentru dublarea capacităţii de producţie a exploataţiei agricole, ajungând astfel la producţii anuale de 800 de tone de ciuperci pe an.

„Proiectul urmează să fie depus anul viitor la sfârşitul lunii ianuarie şi vizează dublarea capacităţii de producţie prin construirea unei alte hale din panouri sandwich. Proiectul va fi de 1,5 milioane de euro“, a declarat pentru ZF Adrian Golovatei, care a pornit businessul tot din fonduri europene în 2009, când a accesat o sumă similară.

Ciupercaria Golo produce acum 300 de tone de ciu­perci Champignon pe an şi 100 de tone ciuperci Pleu­rotus, cultivate pe o suprafaţă de 2.200 de metri pătraţi într-o hală de producţie din panouri sandwich (panouri metalice termoizolante) şi o construcţie de tip solar.

Producţia ciupercăriei Golo ajunge în Kaufland, Auchan şi Selgors, dar şi în magazinele de proximitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO