Un fond de finanţare a IMM-urilor care lucrează local cu Banca Transilvania şi Agricover IFN: „În România pariem pe agricultură şi finanţăm afacerile mici şi foarte mici. Mergem unde băncile nu merg“

19 mai 2017 Autor: Cristina Rosca

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), unul dintre cele mai mari fonduri de finanţare a microîntreprinderilor la nivel mondial, pariază în România pe agricultură, în special pe fermierii mici şi foarte mici, care au nevoie de câteva mii de euro pentru business. EFSE lucrează în România cu cinci instituţii partenere şi discută cu alte două pentru cooperare. Printre instituţiile partenere ale EFSE în România se numără Banca Transilvania, Garanti Leasing, Agricover IFN şi Patria Credit. Politica fondului este de a oferi împrumuturi instituţiilor par­tenere care mai departe finanţează clienţii finali. Astfel, EFSE nu cumpără participaţii în cadrul companiilor, aşa cum se întâmplă în cadrul altor fonduri de investiţii. EFSE este un fond de investiţii finanţat de Comisia Europeană, guvernul din Albania, o subsidiară a Băncii Centrale din Albania, Banca de Dezvoltare din Austria, BERD, Ministerul Federal din Germania pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, respectiv IFC, divizia de investiţii financiare a Băncii Mondiale. Pe piaţa din România EFSE nu are donatori sau sponsori.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.05.2017

 
Cuvinte cheie:
romania
, banci
, finantare
, fond
, refuz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide