Alessio Lewithin şi-a construit cariera în industria ţigărilor, însă recent a decis să lanseze în România primul său proiect antreprenorial, sub brandul CulinaryOn, prima unitate urmând a fi deschisă la începutul lunii octombrie în zona Aurel Vlaicu - Pipera. El locuieşte în România de şase ani.
„CulinaryOn, un concept ce a pornit din Rusia în 2012, este un business fondat de trei parteneri – Giulio D’Erme, Alex Blanc şi Vladimir Sadovina – foşti corporatişti pasionaţi de zona de food“, explică el. Primul CulinaryOn a apărut în 2012 în Moscova, înainte de izbucnirea crizei actuale. „Rusia este o piaţă complexă şi scumpă, aşa că succesul a venit rapid.“ Antreprenorii au pornit cu o unitate cu două studiouri mici, apoi s-au extins la patru în cel de-al doilea an de funcţionare şi ulterior au ajuns la cinci studiouri în anul trei. În aceste studiouri se organizează masterclassuri pentru gătit.
Tot în cadrul conceptului există şi săli de conferinţe, astfel că la Moscova au pornit cu o sală de conferinţe, apoi au ajuns la două. A venit apoi şi cel de-al doilea CulinaryOn în acelaşi oraş.