Companii

Un furnizor român de scaune pentru IKEA a angajat 100 de oameni

Un furnizor român de scaune pentru IKEA a angajat 100 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu

30.03.2012, 00:06 1218

Compania Plimob din Sighetu Marmaţiei, un furnizor de scaune pentru concernul suedez IKEA controlat de antreprenorul român Vasile Godjda, mizează în acest an pe o creştere cu până la 20% a afacerilor, până la 33 mil. euro. Peste 90% din producţia de scaune a fabricii din Sighetu Marmaţiei merge către suedezi.

"Comenzile din partea IKEA sunt în creştere şi în acest an, astfel că mizăm pe o evoluţie pozitivă a vânzărilor Plimob în 2012. Totodată, în acest an vom produce pentru IKEA 2-3 noi modele de scaune", a spus Vasile Godja, director general Plimob.

Compania a angajat în primele două luni ale anului 100 de oameni, după ce anul trecut a făcut 300 de noi angajări. În prezent, Plimob are peste 1.400 de angajaţi. Planurile companiei din acest an vizează o creştere a capacităţii de producţie cu 20-30% faţă de 2011, având în vedere că va face o investiţie de 4 mil. euro, susţinută în proporţie de 50% din fonduri structurale. Investiţia presupune achiziţionarea unor noi utilaje, modernizarea spaţiilor de lucru, creşterea capacităţii de producţie şi reducerea costurilor de fabricaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO