♦ Restaurantele cu cele mai bune servicii şi mâncăruri vor fi incluse într-un catalog Gault & Millau.
Brandul internaţional Gault & Millau, numele ghidului care include restaurante din mai multe ţări – precum Franţa, Germania, Olanda, Belgia – va începe evaluarea mai multor restaurante din România în lunile următoare. Acesta este primul standard gastronomic care va evalua restaurantele româneşti.
„Am început să facem o listă de 200-220 de restaurante în care vom merge până în primăvara anului viitor. Din acestea, aproximativ 120-150 vor fi incluse în ghid. În următorii trei ani, vrem să avem 5% din restaurantele din România în acest ghid“, spune Alexandre Almăjeanu, fondator al reprezentanţei locale a Gault&Millau.
Procesul de evaluare începe în luna noiembrie, iar restaurantele avute în vedere se găsesc în marile oraşe din ţară, precum Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara. Grila de criterii după care vor fi evaluate restaurantele este secretă, pentru ca bucătarii şi proprietarii să nu se pregătească în mod special după anumite standarde. Rezultatele finale vor fi anunţate în mai 2018, când va fi publicat şi ghidul Gault&Millau în România, urmând ca acesta să aibă o periodicitate anuală.