Companii

Un grup danez investeşte 35 de milioane de euro în ferme noi la Brăila şi Sibiu

Un grup danez investeşte 35 de milioane de euro în...

Autor: Roana Rotaru

03.10.2016, 00:07 3189
Grupul Premium Porc, cu acţionariat danez, cu un sistem integrat în agrobusiness şi creşterea porcilor, mizează  pe vânzări totale de 53 milioane de euro în acest an, în creştere cu 10% faţă de anul 2015, potrivit reprezentanţilor companiei.

Grupul Premium Porc este al doilea cel mai mare pro­du­cător de carne de porc din România, după Smithfield.

„În prezent, grupul de companii are în implementare un pro­iect major de investiţii care vizează construcţia unei ferme de scroafe în judeţul Brăila şi renovarea şi construcţia unei fer­me de creştere şi îngrăşare în judeţul Sibiu. Investiţia destinată pro­iectelor de la Sibiu şi Brăila este estimată la circa 35 de milioane de euro, cu desfăşurarea lucrărilor pe o perioadă de aproximativ doi ani“, a declarat pentru ZF Kim Ostergaard, country manager pe România al grupului Premium Porc.

Grupul deţine şase ferme de creştere a porcinelor în judeţele Vrancea, Constanţa, Olt, Brăila şi Sibiu şi două fabrici de nutreţuri combinate care produc zilnic 400 tone de furaje folosite pentru hrănirea porcilor. Fermele au o capacitate de 380.000 de porci anual.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO