Companii

Un grup din Sibiu face 100 mil. lei din decoraţiuni interioare şi materiale de construcţii

Uwe Werner Draser

Uwe Werner Draser

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.07.2018, 00:07 3981

Grupul SN Deco din Sibiu, fondat de familia de antreprenori Draser şi care iniţial a produs halviţă şi ciocolată de casă, a ajuns la afaceri de 100 mil. euro din decoraţiuni interioare şi materiale de construcţii după ce familia care deţine businessul a decis să schimbe domeniul de ac­ti­vitate din cauza lipsei de per­sonal specializat din sec­torul dulciurilor.

Practic, grupul SN Deco a luat naştere în urma unei reorganizări a societăţii Sieben­bur­gi­sches Nugat, care pro­ducea halviţă şi ciocolată de casă după reţele ştiute de saşi. Sieben­burgi­sches Nugat a fost înfiinţată de către Georg Draser, tatăl lui Draser Uwe Werner, în 1991, în Şeica Mică.

„În 1991, eu am plecat la fratele meu în Germania pentru a-mi continua studiile în limba germană. Tatăl meu a avut o legătură puternică cu România şi a rămas aici pentru a continua afacerea cu halviţă şi ciocolată“, a povestit Uwe Werner Draser pentru ZF.

Astfel, când Uwe Draser s-a întors în ţară a observat că nu mai are personal spe­cia­li­zat în producţia de hal­viţă şi cio­colată de casă şi a trebuit să se reprofileze pen­tru a nu închide firma. În pre­zent, grupul SN Deco de­ţine zece companii achiziţionate pe parcursul celor 16 ani de activitate (în­ce­pând cu 2002), grupul ajungând astfel la structura pe care o are în pre­zent. Grupul are 450 de angajaţi şi a în­cheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri totală de 100 mil. lei şi un profit de 4,5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO