Companii

Un heliport şi un compartiment de Recuperare Medicală Cardiovasculară, inaugurate în Bacău

Un heliport şi un compartiment de Recuperare Medicală...

Autor: Luciana Georgescu

12.05.2014, 11:40 613

De ziua Europei, două investiţii pentru comunitatea băcăuană au fost inaugurate la Moineşti. Este vorba de un Compartiment de Recuperare Medicală Cardiovasculară şi un heliport de la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti (SMUM), scrie publicaţia locală Ziarul de Bacău.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor judeţene ca preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, ai Casei de Asigurări de Sănătate, membri ai Consiliului Local Moineşti, primarii oraşelor Dărmăneşti şi Târgu Ocna şi din alte patru comune băcăuane, parlamentari băcăuani.

Valoarea totală a heliportului este de circa jumătate de milion de lei, realizat cu sprijinul financiar al Primăriei Moineşti. Până la utilizarea lui, în majoritatea cazurilor critice, elicopterul ateriza pe stadionul oraşului, aflat la trei kilometri distanţă.

Pentru dotarea Compartimentului de Recuperare Medicală Cardiovasculară, realizat în parteneriat cu CJ Bacău, Primăria Moineşti şi „Petrom” au fost necesari 1,2 milioane lei. Structura va deservi peste 150.000 de persoane din zona Moldovei. Cu o suprafaţă de aproape 180 de metri pătraţi, compartimentul este destinat tuturor bolnavilor care au suferit accidente vasculare cerebrale, infarcturi miocarde acute sau operaţii vasculare la nivelul membrelor inferioare.

Citiţi mai multe despre cele mai noi dotări ale Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti pe www.ziaruldebacau.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO