Companii

Un intermediar din transport face 75 mil. lei cu 12 salariaţi

Un intermediar din transport face 75 mil. lei cu 12...

Autor: Corina Mirea

18.08.2015, 00:04 1432

Vadeco, un furnizor de servicii de transport cu acţionariat 100% austriac, a ajuns anul trecut la afaceri de 75,5 milioane de lei, veniturile fiind în creştere cu mai mult de 10 milioane de lei faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Vadeco a fost înfiinţată în anul 2002, însă companiile care au creat-o - VA INTERTRADING Aktiengesellschaft şi RAIL CARGO LOGISTICS GMBH – au început să facă business în România încă din 1988, sub diverse denumiri.

Anul trecut, compania avea un număr mediu de doar 12 angajaţi, cu doi în plus faţă de anul 2009, spre exemplu, dar similar cu efectivele de personal din ultimii ani.

Vadeco oferă în prezent servicii de transport aerian, maritime/fluvial, rutier, feroviar şi servicii de bunkeraj, având sediul în Constanţa. Cu alte cuvinte, compania se ocupă de expediţii naţionale şi internaţionale, de grupare/degrupare de marfă în depozitele proprii, de manipulare a mărfurilor şi oferă şi servicii complete de logistică, dar şi de reprezentare în vamă. Pe lângă aceste activităţi însă, Vadeco mai face şi intermedieri în comerţul extern cu cereale, laminate, minereuri etc.

Austriecii de la Vadeco transportă 1,8 milioane de tone de minereu şi cărbune, un milion de tone de produse petroliere, dar şi de produse laminate şi 2,1 milioane de tone de mărfuri generale pe an, conform informaţiilor de pe site-ul companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO