Companii

Un mall mai puţin în Bucureşti. City Mall se transformă în clădire de birouri

Un mall mai puţin în Bucureşti. City Mall se...

Autor: Cristina Cuncea

06.03.2013, 15:04 23171

Investitorul grec a răscumpărat pentru 17,3 milioane euro centrul comercial City Mall din Bucureşti, intrat în faliment în 2010. Papalekas a deţinut proiectul în 2006 şi l-a vândut cu 103,5 milioane euro fondului australian APN European Retail.

Spaţiile de birouri vor totaliza peste 20.000 de metri pătraţi, respectiv etajele 1,2 şi 3, iar la parter va fi amenajată o galerie comercială de mici dimensiuni, unde deja retailerul Mega Image a deschis un magazin în acest an, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa imobiliară.

Proprietarii proiectului au început închirierea spaţiilor, acestea fiind potrivite activităţilor de backoffice având în vedere suprafaţa mare a acestora.

De la începerea proiectului de reamenajare, contractele cu chiriaşii mall-ului au fost reziliate.

Centrul comercial City Mall, amplasat lângă cimitirul Bellu din Capitală, a intrat în faliment în noiembrie anul trecut, din cauza unor datorii de 76 milioane de euro. Principalii creditori ai societăţii sunt UniCredit Bank Austria AG, UniCredit Ţiriac Bank şi Bancpost şi foştii proprietari ai centrului comercial.

Mall-ul are o suprafaţă construită de 31.000 metri pătraţi, din care 19.000 metri pătraţi închiriabili. La data cumpărării City Mall, în 2011, proiectul avea un grad de ocupare de 83% şi contracte cu circa 74 de chiriaşi.

Papalekas mai deţine imobilul de birouri Tower Center şi Cathedral Plaza, ambele achiziţionate anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO