Companii

Un miliardar israelian: Romania, "frumoasa adormita"

21.09.2008, 19:30 63

Miliardarul israelian Mordechay Zisser, care controleaza prin intermediul grupului Europe Israel cel mai mare hotel de cinci stele ca numar de camere din Romania - Radisson SAS din centrul Bucurestiului - si unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare de pe piata locala - Dambovita Center - spune despre Romania ca este o "frumoasa adormita", in care intentioneaza sa investeasca doua miliarde de euro in umatorii trei ani.
"In functie de obtinerea autorizatiilor de constructie, vom investi in urmatorii trei ani inca doua miliarde in Romania, in ciuda crahului economic global. Compania este lichida si acum, chiar daca ne-a luat opt ani sa finalizam hotelul, avem dovada ca putem face multe lucruri in Romania", a declarat Zisser.
Prin intermediul firmei Plaza Centers, Zisser este implicat in realizarea a cel putin sapte centre comerciale, in diferite orase din tara, cel mai important proiect fiind cel din Bucuresti, de pe platforma Casei Radio din zona Eroilor, care implica investitii de circa un miliard de euro.
"Centrele comerciale aduc venituri mai mari si mai constante decat hotelurile, dar in real estate trebuie sa fii diversificat. Nu cred ca putem vorbi despre o suprasaturare a pietei de centre comerciale din Bucuresti, tinand cont ca in Budapesta, spre exemplu, noi am construit si vandut cel de-al 36-lea centru comercial din oras, care numara circa doua milioane de locuitori".
El are afaceri si in domenii precum cel medical sau IT si intentioneaza sa reloce din Statele Unite in Romania o fabrica ce realizeaza instrumente folosite in cadrul operatiilor cu ultrasunete. "Este o echipa care cauta locatie in Romania. Fabrica ar putea avea in jur de 400-500 de angajati", a mai spus Zisser.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO