Companii

Un milion de euro productivitate/angajat pentru o companie deţinută de Benetton

04.08.2010, 23:57 62

Într-un an de criză în care companiile din industria textilelors-au confruntat cu scăderea puternică a consumului, Benrom, filialaromână a grupului italian Benetton care activează în industriatextilă cu mărcile United Colors Of Benetton şi Sisley, a rulatafaceri în creştere cu 10%, până la 140 mil. euro anul trecut,potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Compania, al cărei acţionar unic este firma olandeză BenettonManufacturing Holding, a fost înfiinţată pe piaţa locală lasfârşitul anului 2005 şi are peste 150 de angajaţi în cele douăfiliale din Sibiu şi Iaşi. La Iaşi, Benrom deţine o unitate deproducţie unde sunt realizate produse textile semifabricate, iarpentru produsul finit compania colaborează cu fabrici de textiledin România. În ultimii trei ani, compania şi-a triplat cifra deafaceri, de la 40 mil. euro în 2007 la circa 140 mil. euro anultrecut, şi şi-a dublat numărul de angajaţi de la 80 la 153,potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO