Companii

Un nou „exit“ din imobiliare: Alejandro Solano a plecat după şase ani de la Hercesa, proprietarul hotelului Cişmigiu

Un nou „exit“ din imobiliare: Alejandro Solano a plecat după şase ani de la Hercesa, proprietarul hotelului Cişmigiu

Autor: Cristi Moga

22.09.2010, 23:51 153

Alejandro Solano, 32 de ani, a părăsit conducerea companiei dedez­voltare imobiliară Hercesa România, după o perioadă de şase anipetrecută în Bucureşti, fiind înlocuit de către Mauricio MesaGomez, care ocupa poziţia de country manager al subsidiarei dinBulgaria a companiei spaniole.

Solano, care a venit în 2004 la conducerea Hercesa România, cândavea doar 26 de ani, a derulat o campanie amplă de achiziţii deproprietăţi în Bucureşti, cumpărând terenuri pentru construcţia a6.000 de apartamente în Titan, Ghencea şi Grozăveşti, precum şifostul hotel Cişmigiu din centrul Capitalei şi un teren în zonaUnirii pentru construcţia unui hotel.
Solano a coordonat dezvoltarea primei etape a proiectului Vivendadin Titan, format din 420 de apartamente, şi a început în toamnaanului trecut lucrările de consolidare şi renovare a hoteluluiCişmigiu. Restul proiectelor, care au necesitat investiţii de 50 demilioane de euro pentru achiziţia de terenuri, au fost îngheţate caurmare a scăderii numărului de tranzacţii cu apartamente.

"Domnul Solano şi-a încheiat activitatea din România în urmă cudouă săptămâni. Poziţia de country manager a fost preluată de cătreMauricio Mesa Gomez, care a lucrat în biroul Hercesa din Bulgaria,pe poziţia de country manager", au declarat reprezentanţii HercesaRomânia, care nu au oferit detalii privind motivele plecării luiAlejandro Solano. Managerul spaniol nu a putut fi contactat până laînchiderea ediţiei pentru mai multe informaţii.

Problemele cu care se confruntă dezvoltatorii imobiliari în aceastăperioadă au determinat numeroase plecări din rândul executivilor detop.
Astfel, doar în acest an patru dintre cei mai experimentaţiexecutivi din imo­biliarele locale - Michael Lloyd, AlexanderHergan, Reuven Havar şi Ibrahim Paksoy - au părăsit poziţiile deconducere din firmele în care activau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO