Companii

Un pilot de raliuri speră la un milion de euro dintr-o şcoală de condus defensiv

Un pilot de raliuri speră la un milion de euro dintr-o...

Autor: Bogdan Alecu

08.12.2013, 12:01 398
Marco Tempestini, proprietarul echipei de raliu Napoca Rally Aca­demy, care participă cu şase maşini în Campionatul Naţional de Raliuri, dar şi în competiţii la nivel internaţional, a semnat contracte pentru 3.000 de cursanţi în 2014 pentru o şcoală de condus defensiv, dar speră să ajungă la cel puţin 5.000 de astfel de cursuri.
 
Tempestini a pus bazele şcolii în urmă cu doi ani, iar acum aceasta are centre în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Sibiu. Pe acest segment de business se mai află şi fostul pilot de raliu Titi Aur.
 
Şcolile de condus defensiv au ca scop instruirea şoferilor şi perfec­ţio­narea noţiunilor învăţate în şcolile de specialitate. De asemenea, în cadrul acestora şoferii învaţă cum să acţioneze în situaţii limită când riscă pierderea controlului maşinii, dar şi cum să prevină aceste situaţii.
 
„În România este o foarte mare problemă cu siguranţa rutieră din cauza numărului ridicat de accidente. Doar de infarct mor mai mulţi oameni.  În fiecare an mor aproape 3.000 de oameni în accidente rutiere, iar 10.000 sunt răniţi. Din acest motiv, Napoca Rally Academy vrea să dezvolte un business pe acest domeniu, dar business cu un element social“, a spus Marco Tempestini, cel care pe lângă echipa de raliu mai deţine în judeţul Cluj şi o fabrică de textile, iar anterior a fost şi preşedintele Camerei de comerţ italiene în România.
 
În 2014 pilotul italian are în plan să atragă 5.000 de cursanţi la şcoala de condus defensiv, în condiţiile în care mai bine de jumătate din locuri sunt deja contractate.
 
„În 2014 şcoala va scoate un profit deoarece avem deja contracte semnate pentru anul viitor. Targetul nostru este să facem între 3.000 şi 5.000 de cursuri. Partea de jos de 3.000 este deja asigurată prin contractele semnate şi suntem peste break-even. Potenţialul nostru este să facem 7.000 – 8.000 de cursuri anual. Suntem flexibili şi putem creşte.“

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO