Companii

Un producător de componente auto: Datorăm creşterea noastră pieţelor din China şi India, „dornice“ de maşini germane de lux

Un producător de componente auto: Datorăm creşterea noastră pieţelor din China şi India, „dornice“ de maşini germane de lux

Autor: Laurentiu Cotu

25.11.2010, 23:05 219

Compania Marquardt Schaltsysteme SCS, reprezentanţa locală aproducătorului german de componente electronice pentru industriaauto Marquardt, estimează că va încheia acest an cu o cifră deafaceri de 90 mil. euro, în creştere cu 45% faţă de anul 2009.

În primul semestru din acest an afacerile companiei din Sibiu auajuns la circa 42 mil. euro, după ce în 2009 MarquardtSchaltsysteme a realizat o cifră de afaceri totală de 61,7 mil.euro (peste 259 mil. lei).

"Considerăm că în acest an compania Marquardt Schaltsysteme vacontribui la rezultatul final al concernului Marquardt cu o cifrăde afaceri în euro compusă din opt cifre. Previzionăm că vom depăşicifra de afaceri realizată în anul 2008, respectiv în perioadaanterioară crizei, cu peste 50%", a declarat pentru ZF TransilvaniaSchmidt Juergen, managerul general Marquardt Schaltsysteme SCS.Potrivit reprezentanţilor companiei din Sibiu, grupul Marquardt aobţinut până în prezent rezultate similare cu cele anterioarecrizei financiare, estimând pentru 2010 o cifră de afaceri globalăde peste 500 mil. euro. În prima jumătate a anului trecut s-auînregistrat scăderi ale activităţii grupului german de componenteelectronice, care au condus la diminuarea cu 40-50% a cifrei deafaceri. Efectele crizei economice s-au făcut simţite pentruMarquardt încă din luna noiembrie a anului 2008, când mulţi dintrepropriii clienţi şi-au retras comenzile sau au scăzut drasticcantităţile prevăzute iniţial.

"Începând cu acest an, cifra noastră de afaceri a cunoscut oevoluţie favorabilă datorită revenirii pieţei de automotive. Înprincipiu datorăm această creştere pieţelor din China, India şi dinalte ţări asiatice unde, pentru autoturismele de marcă germanăexistă o cerere foarte mare, mai ales pentru cele din segmentul delux", a spus Schmidt Juergen.

Cea mai mare parte a producţiei este vândută în afaraRomâniei.

"Criza financiară a influenţat afacerile grupului Marquardt atâtpe piaţa automotive, cât şi pe pieţele de unelte electrice, deaparate de uz casnic şi alte utilizări industriale. În prezent,restabilirea financiară se poate resimţi pe toate pieţele. Suntemconvinşi că anul viitor situaţia comenzilor se va stabiliza la unnivel bun, însă, cu siguranţă, nu vom mai obţine rate de creştereca şi cele din anul în curs".

La nivel internaţional, grupul Marquardt are aproximativ 5.000angajaţi în cele 11 locaţii pe care le deţine. În perioada crizeifinanciare a fost redus parţial personalul, însă ulterior au avutloc extinderi ale capacităţilor de producţie care au creat noilocuri de muncă.

Producătorul german de sisteme electronice are în prezentaproximativ 930 de angajaţi la Sibiu, cu 50% mai mulţi decât lafinele anului trecut.

Investiţiile Marquardt Schaltsysteme din acest an s-aumaterializat într-o nouă secţie de producţie de microcontactoare,acestea fiind produse multifuncţionale, care pot lucra atâtindependent, cât şi în ansamblu, pe plăcile electronice. În urmaacestor investiţii, compania şi-a mărit suprafaţa de producţie şide birouri cu 50%.

"Momentan avem suficiente comenzi pentru a utiliza din plincapacitatea de producţie existentă, astfel că lucrăm pe diferitesegmente de activitate, câte 7 zile pe săptămână în 3 schimburi,pentru a ne putea onora comenzile. Chiar dacă există o creşterecontinuă a comezilor din partea clienţilor, datorită capacităţiinoastre de producţie limitate nu putem prelua toate cererile", aumai declarat reprezentanţii firmei din Sibiu. Conducerea MarquardtSchaltsysteme a spus că în vederea creşterii capacităţilor deproducţie a fabricii de la Sibiu a fost depus un proiect pentruobţinerea de fonduri europene nerambursabile, care însă nu a fostselectat spre finanţare.

Din 2004 la Sibiu

Compania Marquardt Schaltsysteme SCS a fost înfiinţată în anul2004 la Sibiu, ca reprezentanţă locală a grupului german MarquardtGmbH, producător de componente electronice. Grupul Marquardt are înprezent 11 unităţi de producţie în Germania, Franţa, Elveţia,România, SUA, Tunisia, China şi India. În total, grupul germannumără circa 5.000 de angajaţi şi estimează afaceri globale pentru2010 de peste 500 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO