Antreprenori locali

Un producător de mezeluri din Alba merge spre 20 mil. euro

21 apr 2017 Autor: Mirabela Tiron

Producătorul Agra’s din judeţul Alba, ce vinde 100 de sortimente de me­ze­luri (crud uscate, şunci, cârnaţi, altele), ţin­teşte afaceri de 20 mil. euro în acest an, în creştere faţă de nivelul de 17 mil. euro înregistrat anul trecut.

Compania vinde produsele sub bran­­durile „Mezeluri Domneşti“, „Meze­luri Avantaj“ sau „Mezeluri Wardein“.

„Evoluţia consumului este încu­raja­toa­re, am vândut bine în primul tri­mes­tru. (...). Marja de profit la care lucrăm este de 4-5%. Ca şi brand suntem cunos­cuţi în Transilvania mai mult, dar şi în stră­i­nătate, la Roma, Valencia, unde sunt căutate produsele noastre“, a spus Dan Sărmăşan, preşedintele consiliului de administraţie al companiei. El con­tro­lează 50% din acţiunile Agra’s, iar Sanda Stîncel, directorul general, deţine 50%.

Sărmăşan, de profesie jurist, a pus bazele afacerii în 2000, când a achizi­ţio­nat o unitate de producţie de la socie­ta­tea Agra’s Alba. Ulterior, el a demarat construcţia unei fabrici de mezeluri în care a investit 4 milioane de euro.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.04.2017

 
Cuvinte cheie:
alba
, producator
, mezeluri
, vanzare
, afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide