Companii

Un producător de mobilă este primul „rasdac” care cheamă acţionarii să-i decidă soarta

Un producător de mobilă este primul „rasdac” care...

Autor: Ioana Tudor

30.10.2014, 00:00 887

Acţionarii producătorului de mobilă Anteco din Ploieşti (simbol bursier ANTE), firmă listată pe RASDAQ, se vor reuni la începutul lunii decembrie pentru a lua o hotărâre în legătură cu efectuarea măsurilor legale pentru admiterea la tranzacţionare pe piaţa principală sau pe sistemul alternativ de tranzacţionare. Anteco este prima societatea de pe RASDAQ care îşi cheamă acţionarii pentru a decide soarta pe bursă a companiei, după intrarea în vigoare a Legii151/2014 care prevede desfiinţarea acestei secţiuni a pieţei. Consiliile de administraţie ale companiilor de pe RASDAQ au termen 120 de zile de la intrarea în vigoare a legii pentru a convoca şi efectua demersurile necesare pentru desfăşurarea adunărilor generale ale acţionarilor care să ia o decizie privind viitorul acestora pe bursă.

Anteco este controlată de Vasile Ilisie, cu 30,3% din capitalul social. În acţionariat se află şi firma de brokeraj Broker Cluj, cu o deţinere de 20%, SIF Banat-Crişana (17,2%) şi Mircea Ilisie (15,7%). Restul de 16,7% din capitalul social aparţine altor investitori de pe bursă. Anteco produce mobilier pentru sistemul horeca şi pentru amenajarea locuinţelor. Compania a încheiat anul 2013 cu afaceri de 3,8 mil. lei, în creştere uşoară faţă de anul anterior, şi un profit net de circa 12.600 lei. Titlurile Anteco s-au tranzacţionat cel mai recent pe 2 octombrie, la preţul de 0,07 lei/unitate, şi sunt foarte puţin lichide. La această referinţă societatea are o capitalizare bursieră de 2,8 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO