Companii

Un producător de sisteme de frânare pentru Dacia cumpără terenuri pentru a se extinde în Caransebeş

Un producător de sisteme de frânare pentru Dacia...

Autor: Cristina Roşca

14.04.2017, 00:07 2281

Producătorul de sisteme de frâ­nare TMD Friction, care deţine o fa­brică la Caransebeş, judeţul Caraş-Se­verin, a cumpărat de la primăria din oraş în urmă cu câteva luni trei terenuri cu o suprafaţă cumulată de 25.000 mp pentru a-şi extinde activitatea.

Tranzacţia se ri­dică la câteva milioa­ne de euro, potrivit esti­mărilor ZF. Nem­ţii au fost asis­taţi în aceaste tran­zac­ţii de casa de avo­catură Noerr.

Decizia de extindere vine în contextul în care nem­ţii au ajuns cu fabrica de la Caransebeş, judeţul Caraş-Se­verin, la afaceri de 227 mil. lei (50 mil. euro) şi 430 de salariaţi în 2015, ulti­mul an pentru care există date. Busi­nessul a crescut constant an de an, la fel şi nu­mărul de salariaţi, arată datele publice pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Mai mult, fabrica TMD Friction din Caransebeş are o marjă de profit de circa 30%, arată datele ZF pe baza da­telor publice.

Compania TMD Fric­tion România îşi fa­ce la rândul său loc în topul celor mai mari ex­portatori locali, fiind pre­­zentă pe locul 154 anul trecut, în urcare de pe 161. La ni­ve­lul jude­ţului Caraş-Se­verin, com­pania este pe locul se­cund în topul ex­­por­ta­torilor pe un po­dium de­dicat exclusiv ju­că­­to­rilor din indus­tria de profil. Sistemele de frâna­re ale TMD Fric­tion sunt folo­site de o paletă vastă de ma­şini, de la Dacia Logan la Bugatti Veyron, potrivit site-ului companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO