Un producător de sisteme de frânare pentru Dacia cumpără terenuri pentru a se extinde în Caransebeş

14 apr 2017 Autor: Cristina Rosca

Producătorul de sisteme de frâ­nare TMD Friction, care deţine o fa­brică la Caransebeş, judeţul Caraş-Se­verin, a cumpărat de la primăria din oraş în urmă cu câteva luni trei terenuri cu o suprafaţă cumulată de 25.000 mp pentru a-şi extinde activitatea.

Tranzacţia se ri­dică la câteva milioa­ne de euro, potrivit esti­mărilor ZF. Nem­ţii au fost asis­taţi în aceaste tran­zac­ţii de casa de avo­catură Noerr.

Decizia de extindere vine în contextul în care nem­ţii au ajuns cu fabrica de la Caransebeş, judeţul Caraş-Se­verin, la afaceri de 227 mil. lei (50 mil. euro) şi 430 de salariaţi în 2015, ulti­mul an pentru care există date. Busi­nessul a crescut constant an de an, la fel şi nu­mărul de salariaţi, arată datele publice pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Mai mult, fabrica TMD Friction din Caransebeş are o marjă de profit de circa 30%, arată datele ZF pe baza da­telor publice.

Compania TMD Fric­tion România îşi fa­ce la rândul său loc în topul celor mai mari ex­portatori locali, fiind pre­­zentă pe locul 154 anul trecut, în urcare de pe 161. La ni­ve­lul jude­ţului Caraş-Se­verin, com­pania este pe locul se­cund în topul ex­­por­ta­torilor pe un po­dium de­dicat exclusiv ju­că­­to­rilor din indus­tria de profil. Sistemele de frâna­re ale TMD Fric­tion sunt folo­site de o paletă vastă de ma­şini, de la Dacia Logan la Bugatti Veyron, potrivit site-ului companiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.04.2017

 
Cuvinte cheie:
sisteme de franare
, dacia
, terenuri
, caransebesi
, producator
, fabrica
, TMD Friction
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide