Companii

Un producător din Teleorman investeşte 1,6 mil. euro într-o fabrică de îngheţată luată de la un italian

Un producător din Teleorman investeşte 1,6 mil. euro...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.09.2017, 00:07 2810

Petre Filip a preluat în urmă cu 17 ani o mică fabrică de lactate din judeţul Teleorman de la un om de afaceri italian şi după investiţii de 2,5 milioane de euro în businessul Comalat se pregăteşte de retehnologizarea fabricii şi de un nou pariu: producţia de îngheţată.

„Am preluat mica fabrică de lactate de la un om de afaceri italian, care a dorit să se retragă din afacere. Am fost practic omul potrivit la locul potrivit. Am preluat-o printr-un contract de leasing imobiliar şi am reuşit să atrag fonduri europene în valoare de circa două milioane de euro şi să fac o fabrică despre care cred că este din ce în ce mai cunoscută“, a povestit antreprenorul, care deţine compania Comalat cu afaceri de 12,8 milioane de lei (2,8 mil. euro) anul trecut.

În total, a investit în această fabrică din localitatea Nanov (jud. Teleroman) circa 2,5 milioane de euro, sumă care include fondurile europene atrase, creditele bancare, fondurile proprii, dar şi suma plătită pentru achiziţia fabricii, de 100.000 de dolari. Antreprenorul realizează în fabrică produse precum lapte pasteurizat, iaurt, sana sau smântână, toate sub brandul Comalat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO