Companii

Un producătorul maghiar de îngrăşăminte a cumpărat un siloz de 3,5 mil. euro în Bihor şi se apucă de comerţul cu cereale

Un producătorul maghiar de îngrăşăminte a cumpărat...

Autor: Roana Rotaru

23.05.2018, 00:07 1033

Producătorul maghiar de îngrăşăminte chimice Nitrogenmuvek, prezent pe piaţa din România cu brandul Genezis, a cumpărat în Talca, judeţul Bihor, un siloz de 20.000 tone, cu scopul de a comercializa cerealele primite de la fermieri la schimb pe îngrăşăminte.

„Avem în plan să punem în funcţiune un depozit cu cereale, dotat cu un usucător, şi să construim un depozit pentru îngrăşăminte chimice, produse pe care să le vindem producătorilor din zonă. Vom face şi trading cu cereale, pe care le vom lua în contrapartidă de la fermieri pentru îngrăşămintele chimice“, a spus Gyenes Zoltan, administratorul Bige Agro Genezis.

Producătorul maghiar de îngrăşăminte Genezis este prezent în România încă din 1997, prin compania BH Chemical Impex din Satu Mare, care a încheiat anul 2016 cu afaceri de peste 8 mil. euro din vânzarea îngrăşămintelor chimice. Piaţa produselor de protecţie a plantelor este estimată la 350 mil. euro în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO