Companii

Un român cheltuie pe echipamente sportive de 2,5 ori mai puţin decât media europeană

Un român cheltuie pe echipamente sportive de 2,5 ori mai...

Autor: Cristina Roşca

01.09.2016, 00:07 595

Un român a cheltuit în medie anul trecut pe biciclete, adidaşi, schiuri sau haine pentru sport circa 42 de euro, de circa 2,5 ori mai puţin decât media europeană, arată calculele ZF pe baza unui studiu oferit de retailerul de echipamente sportive Intersport.

În Cehia, spre exemplu, consumul mediu este de două ori mai mare decât în România, iar în Austria, ţara care cheltuie cei mai mulţi bani pentru sport, cheltuiala medie este de aproape 240 de euro.

Cifrele privind cheltuiala medie per capita plasează România la coada clasamentului european.

Cheltuiala medie per capita din fiecare ţară este dată de nivelul de dezvoltare al economiei respective şi de puterea de cumpărare.

Astfel, în Vest consumatorii au mai mulţi bani de dat pe astfel de produse pentru că ei cheltuie doar o pondere mică din venit pe produsele de bază.

În România doar pe alimente şi băuturi consumatorii dau o treime din venit.

Dacă se adaugă şi utilităţile, carbu­ranţii şi alte forme de transport, suma rămasă pentru cheltuieli precum ieşitul în oraş sau pentru sport sunt foarte mici.

Mai mult, în România mulţi ani suma cheltuită pe echipamente spor­tive a fost mică pentru că numărul celor care făceau sport era pe măsură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO