Companii

Un român este responsabil de cele mai rapide maşini ale Audi

Andrei Fi­lep, 37 de ani, inginer de încercări în cadrul quattro GmbH

Andrei Fi­lep, 37 de ani, inginer de încercări în cadrul quattro GmbH

Autor: Bogdan Alecu

28.05.2013, 21:08 7257

Inginerul timişorean Andrei Fi­lep, 37 de ani, a fost promovat în funcţia de inginer de încercări în cadrul quattro GmbH, divizia Audi care dezvoltă şi produce modelele de top RS din gama constructorului german şi R8, cel mai rapid automobil produs vreodată de Audi.

„Din septembrie 2012 sunt inginer de încercări în cadrul quattro GmbH, di­vizia care dezvoltă şi produce modelele RS şi R8. Mă ocup în special de setarea direcţiilor, iar în mod general de ţinuta de drum, adică de setarea arcurilor, amortizoarelor şi elastocinematică, respectiv aerodinamica, dar doar la modul informativ, prin comunicarea cu cei de la dezvoltarea de aerodinamică, trans­miţând ce anume aştept de la acel automobil“, a spus Filep.

Cel mai nou Audi RS6 dispune de un motor de 560 CP, poate rula cu 313 km/h şi atinge 100 km/h în 3,9 secunde, fiind aproape la fel de rapid precum un Ferrari.

Inginerul român a urmat cursurile Facultăţii de Mecanică, secţia de Auto­vehicule Rutiere din cadul Universităţii Politehnica din Timişoara. Cariera în industria auto şi-a început-o la Con­ti­nental, în Germania, iar în cadrul Audi AG s-a angajat în ianuarie 2003.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro
 

Acest articol a aparut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 29.05.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO