Companii

Un sfert din camerele hotelului Royal, inchiriate de parlamentari

16.02.2009, 00:00 196

Hotelul de patru stele Royal din zona Unirii din Capitala, devenit operational la mijlocul anului trecut in urma unei investitii de sapte milioane de euro, a incheiat un contract pe un an de zile pentru a caza 24 de parlamentari.
Unitatea, controlata de oameni de afaceri romani din Tulcea, are 96 de camere, astfel ca isi va asigura circa 25% din gradul de ocupare prin acest contract.
"Media gradului de ocupare pe cele sase luni ale anului trecut in care hotelul a fost operational a fost de 46%, avand in vedere ca hotelul nu era deocamdata foarte cunoscut pe piata. Pentru anul acesta vizam un grad de ocupare de peste 60% si avem mai multe contracte incheiate, atat cu agentiile de turism si cu companiile, cat si cu statul", a spus Ioan Petcu, managerul hotelului Royal din Capitala, care a precizat ca se asteapta la o evolutie mai buna in a doua parte a anului.
"In ianuarie gradul de ocupare s-a mentinut la acelasi nivel de anul trecut, de 46%, luand un avans in februarie", a spus Petcu. Astfel, Royal s-a situat in media gradului de ocupare inregistrat in Capitala in luna ianuarie, estimat de reprezentantii din piata la sub 50%.
Contracte cu statul are si Centre Ville, 40% dintre cele 446 de camere ale unitatii fiind ocupate in mod constant, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor hotelului detinut de BEA Hotels.
Initial, estimarile reprezentantilor hotelului Royal prevedeau un grad de ocupare de peste 70%, insa previziunile au fost diminuate la 60% ca urmare a crizei financiare si a numarului mare de camere noi de pe piata hoteliera. In acest context reprezentantii hotelului Royal au decis reducerea preturilor la receptie cu 20 de euro fata de preturile stabilite initial, pana la 139 de euro camera single.
"In afara de scaderea preturilor la receptie comparativ cu anul trecut, avem si promotii in aceasta perioada, precum si tarife speciale pentru contractele corporate", a spus Petcu, care se asteapta la venituri de peste 60% din cazare, diferenta fiind acoperita de evenimente. "Mai ales in weekend, cand gradul de ocupare este scazut, ne axam pe veniturile din evenimente. Toate sambetele din acest an sunt rezervate pentru nunti", a spus Petcu. In cele sase luni in care a operat anul trecut hotelul a inregistrat venituri mai mici de 500.000 de euro, pentru acest an fiind estimate afaceri de 1,5 mil. euro.
Petcu a acumulat experienta in industria hoteliera la alte unitati din Capitala precum InterContinental (in perioada 1971-1974), la Athenee Palace (1974-1981), precum si la Hotel Bucuresti (actualul Radisson SAS) si hotel Bulevard.
Tudor Stefan, care controleaza impreuna cu un alt om de afaceri din Tulcea hotelul Royal din Capitala, mai detine un hotel Royal si in Constanta, care este deschis tot timpul anului si care genereaza venituri de circa 600.000 de euro anual, la o capacitate de 50 de camere. Antreprenorii mai aveau in vedere si un al doilea hotel in Capitala, precum si unul la munte, care sa fie operate tot sub brand-ul propriu Royal. "Asteptam sa vedem cum vor evolua lucrurile si vom lua o decizie in acest sens in toamna", a spus Tudor Stefan.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO