Companii

Un start-up pe zi: Doi tineri au ajuns la 50.000 € cu un business în turismul de aventură

Un start-up pe zi: Doi tineri au ajuns la 50.000 € cu...

Autor: Mirabela Tiron

11.01.2014, 17:43 1336

Soţii Emilia (32 de ani), de profesie economist, şi Cătălin Câmpeanu (36 de ani), de profesie inginer, pasionaţi de sporturi în aer liber, au început să dezvolte în 2012 pachete de „turism de aventură“, precum rafting, sailing, zbor cu parapanta, alpinism, reuşind să atragă anul trecut 1.000 de turişti şi să ajungă la afaceri de 50.000 de euro.

„În 2008 am pus bazele companiei Kara Sails şi am început să vindem sub brandul Bărci în Bagaje echipamente precum caiace, canoe, bărci gonflabile. În 2012 ne-am gândit să facem şi pachete pentru turism de aventură şi am creat brandul Green Adventures, al cărui site va fi lansat în februarie“, a spus Emilia Câmpeanu, care anterior a lucrat în vânzări, resurse umane şi în departamentul financiar al unor companii multinaţionale.

Înainte de-a pune bazele companiei Kara Sails, Cătălin Câmpeanu s-a ocupat de administrarea primei firme înfiinţate ce activa în producţia publicitară.

Investiţia totală în compania Kara Sails a ajuns la 150.000 euro şi a constat în echipamente (pentru rafting, sailing, al­pi­nism şi alte activităţi outdoor - n.red.), participarea la târguri de profil,  participarea la cursuri de perfecţionare, promovare web şi amena­jarea unui showroom în Mogoşoaia.

Cei doi antreprenori sunt şi ghizi de rafting acreditaţi de International Rafting Fe­de­ration. Cele mai căutate pa­chete sunt cele din sfera spor­turilor nautice, rafting şi sailing, potrivit Emiliei Câm­peanu. Mai sunt solicitate dru­meţiile montane şi zbo­rurile cu parapanta.

„Preţul poate varia de la 50 lei (11 euro) pe activitate şi poate să ajungă la peste 1.000 de euro pentru programele de aventură de mai multe zile desfăşurate în afara ţării.“ Pe lângă aceste pachete, cei doi organizează team-buil­din­guri, dar şi tabere pentru copii ce includ acces la un parc acvatic de la Limanu (judeţul Constanţa), cursuri de caiac şi de sailing.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO