Un start-up pe zi. Un antreprenor din Bucureşti speră să ajungă la 60.000 euro din vânzarea cafelei «to go»

21 iul 2017 Autor: Simona Tatu

În 2016, cele două cafenele T-Zero Coffee au avut încasări de 30.000 euro cu un profit de 10.000 euro.

Ciprian Cosma, 30 de ani, a investit circa 30.000 de euro în două cafenele din Bucureşti unde prepară cafea de specialitate. Cele două cafenele au realizat vânzări de circa 30.000 de euro în 2016, iar în anul acesta antreprenorul speră să dubleze rulajul. Modelul de business al cafenelele T-Zero Coffee Shop este bazat pe cafeaua luată la pachet („to go”).

„Investiţia în prima locaţie deschisă în 2015 a fost de 10.000 de euro din resurse financiare proprii, iar cea de-a doua cafenea a fost deschisă împreună cu un prieten şi am investit în această locaţie peste 20.000 de euro. Cel mai mult au costat utilajele şi echi­pa­men­tele specifice pen­tru realizarea acestui tip de cafea”, a spus Ci­prian Cos­ma, pro­pietarul ca­fenelelor.

În ceea ce priveşte amenajarea interioară, antreprenorul spune că a folosit o duşumea de la o casă veche, iar mobilierul a fost realizat de el.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.07.2017

 
Cuvinte cheie:
start-up
, antreprenor
, cafea «to go»
, vanzare
, cafenele
, T-Zero Coffee
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide