Companii

Un start-up pe zi: Un antreprenor vrea să construiască cel mai mare campus educaţional privat din Braşov

Un start-up pe zi: Un antreprenor vrea să construiască...

Autor: Corina Mirea

14.04.2014, 00:00 912

Nandor Santa, un om de afaceri din Braşov, care con­duce de mai mulţi ani un mic producător de medi­ca­mente generice cu afaceri de 12,3 mil. lei, a decis să des­chidă în 2012 o şcoală privată mul­ti­culturală în oraşul natal în care a investit o jumătate de mi­lion de euro.

Astfel, pe terenul unei foste şcoli din Braşov lăsată „în paragină“ a fost construită de la zero Şcoala Jules Verne.

Până în 2016, Nandor Santa vrea să investească aproximativ 14 mil. euro pentru a extinde şcoala cu un campus construit pe şase hectare, care va fi alimentat exclusiv de un parc fotovoltaic propriu.

„Mi-am dorit pentru copiii mei o şcoală or­ganică, cu educaţie bazată pe indivi­dua­lita­tea fiecărui copil, învăţare prin ex­perienţă şi proiecte. Această alternativă nu am regăsit-o în ofertele educaţionale din Bra­şov. Am fondat şcoala pornind de la ne­voile copiilor mei, pentru a le oferi un învă­ţă­mânt care să îi pregătească pentru viaţa reală (dincolo de competenţe şi cunoş­tinţe) – să facă faţă provocărilor lumii contemporane prin co­mu­nicare, colaborare şi echilibru emoţional“, spune antre­prenorul.

Şcoala, administrată de Fundaţia Jules Verne, şi-a început primele cursuri cu predare în limba română, germană şi maghiară cu trei clase, formate din 38 de copii, iar în prezent şcolarizează 75 de copii, urmând ca anul viitor numărul lor să crească până la 110. Mai mult, cursurile sunt predate de 26 de cadre didactice, faţă de 7 câte erau în primul an de activitate al şcolii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO