Un trader de cereale din vestul ţării: E mai rentabil să vindem direct procesatorilor din Europa decât traderilor din Portul Constanţa

27 iul 2017 Autor: Roana Rotaru

Sergiu Gorban, proprietarul companiei Transylvania Invest din Arad, un business de 26,8 mil. euro în 2016 din comerţul cu cereale, afirmă că anul acesta traderii din vestul ţării obţin un preţ mai bun de revânzare al producţiilor de porumb către procesatorii din Europa, faţă de cât obţin de la traderii din Portul Constanţa.

„Fiind localizaţi în vestul ţării, ne uităm cu atenţie la două pieţe la care ne raportăm: Portul Constanţa şi piaţa procesa­to­rilor din Europa, precum Italia, Slovacia, Cehia, Austria. Noi sutem chiar la mijloc şi dacă preţurile merg bine către piaţa din Europa, fugim cu marfa în Europa“, spune Sergiu Gor­ban, proprietarul companiei Transylvania Invest din Arad.

El arată că preţul de vânzare al porumbului către traderii din Portul Constanţa este de 144 de euro pe tonă, iar costul  suplimentar de transport este de 20 de euro. Către Europa porumbul pleacă la 133-134 de euro pe tonă.

România are şanse să ajungă pe locul întâi în UE la pro­duc­ţia de porumb în acest an agricol, potrivit Alinei Creţu, directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.07.2017

 
Cuvinte cheie:
Sergiu Gorban
, Transylvania Invest
, Arad
, trader de cereale
, portul constant
, a ieftin
, procesatori
, europa
, cereale
, porumb
, vanzare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide