Companii

Un „vânător“ austriac de active cu probleme a preluat două fabrici de materiale de construcţii din Ilfov şi Prahova

Un „vânător“ austriac de active cu probleme a...

Autor: Corina Mirea

18.02.2016, 00:07 2981

Două fabrici de uşi şi ferestre din judeţele Ilfov şi Pra­hova, cu afaceri de 25 mil. lei şi 150 de angajaţi, dar cu pier­deri în 2014, au fost preluate de fondul de investiţii străin CEE Special Situations Fund, ai cărui principali finanţatori sunt BERD şi o divizie a Băncii Mondiale.

Cele două fabrici aparţin grupului Aplast, fondat în anul 2000, şi au fost vândute grupului Anaberger, parte a CEE Special Situations Fund, specializat în investiţii pe pie­ţe emergente unde găseşte companii aflate în dificultate.

„Grupul Anaberger realizează investiţii controlate în entităţi şi industrii care întâm­pi­nă dificultăţi operaţionale, ma­nageriale şi financiare şi care necesită schimbări ime­diate şi importante de redre­sare, precum restructurări fi­nan­ciare şi operaţionale“, spu­ne Consiliul Concurenţei într-o decizie în care dă undă verde tranzacţiei.

Fabricile  (Aplast Wood Industry din Ilfov şi Glass District din Prahova) aveau în 2014, ultimul an financiar pen­tru care sunt disponibile date financiare, o cifră de afaceri cu­mulată de circa 25 de mi­lioa­ne de lei, peste 150 de angajaţi, dar şi pierderi de circa 6 milioane de lei.

CEE Special Situations Fund mai deţine în România, prin intermediul Anaberger, şi compania Bravo Trading, care face sisteme metalice de acoperire în oraşul Fundulea din judeţul Călăraşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO