Companii

Una din trei centrale termice vândute înlocuieşte una veche

Cătălin Drăguleanu, country manager al Ariston Thermo România

Cătălin Drăguleanu, country manager al Ariston Thermo România

Autor: Bogdan Alecu

22.08.2016, 00:06 571
Învechirea centralelor termice cum­părate acum 10-15 ani, în timpul „boomului“, când pentru a economisi bani mulţi români se debranşau de la sistemul centralizat în favoarea unei soluţii mai eficiente, duce acum la o creştere a vânzărilor de centrale din noua tehnologie.
 
Astfel, potrivit unui studiu de piaţă realizat de Ariston Thermo România, în topul motivelor pentru care românii aleg să cumpere o centrală termică, cu peste 30%, se află nevoia de înlocuire a acesteia, fie ca urmare a apariţiei tehnologiilor noi şi mai performante, fie în contextul unei renovări a locuinţei.
 
De cele mai multe ori, cumpărătorii din această categorie nu sunt la prima achiziţie de acest tip. O bună parte dintre familiile care aleg instalarea unei centrale termice pe gaz iau această decizie deoarece îşi doresc independenţă şi renunţă la sistemul centralizat de încălzire, potrivit unui studiu de piaţă realizat de Ariston Thermo România. Cu toate acestea, creşte ponderea românilor care cumpără o centrală termică pe gaz pentru a o înlocui pe cea veche, circa o treime din achiziţii fiind realizate în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO