Companii

Una dintre cele mai mai tranzacţii imobiliare ale anului. Proprietarul galeriei Carrefour Orhideea preia mallul Electroputere Craiova. Mallul se află în insolvenţă încă din 2013, la doi ani de la deschidere

Centrul comercial Electroputere din Craiova a fost inaugurat la finalul lui 2011 într-o fostă hală industrială reamenajată, iar investiţia a fost finanţată de către UniCredit printr-un împrumut de 40 de milioane de euro.

Centrul comercial Electroputere din Craiova a fost inaugurat la finalul lui 2011 într-o fostă hală industrială reamenajată, iar investiţia a fost finanţată de către UniCredit printr-un împrumut de 40 de milioane de euro.

Autor: Cristina Roşca

26.10.2016, 00:06 2288

Antreprenorul francez Ber­trand Catteau, care deţine galeriile comerciale Carrefour Orhideea, Cora Pan­telimon, a preluat mallul Electro­putere din Craiova într-o tranzacţie es­ti­mată la circa 50 mil. euro. Ziarul Finan­ciar a scris încă din septembrie că tran­zacţia se află pe ultima sută de metri.

Tranzacţia cuprinde doar galeria co­mercială a mallului din Bănie, nu şi suprafaţa pe care sunt deschise hipermar­ketul Auchan şi magazinul de bri­colaj Leroy Merlin. Cei doi retaileri deţin acele terenuri în proprietate pe baza datelor din piaţă. Astfel, tran­zacţia care a primit acordul Consiliului Concurenţei im­plică o suprafaţă închi­riabilă de circa 28.000 mp dintr-un total de aproape 68.000 mp.

Mallul din Craiova se află în insolvenţă încă din 2013, la doi ani de la deschidere, belgienii de la BelRom care l-au dezvoltat fiind în litigiu cu constructorul acestuia. Ulte­rior, şi constructorul a intrat în faliment, astfel că la rândul său este în litigiu cu alte companii, potrivit datelor din piaţă.

Bertrand Catteau a preluat mallul prin intermediul com­paniei Belvir, care face parte din grupul Catinvest pe care francezul îl deţine. Tranzacţia dintre grupul francez şi belgienii de la Belrom este estimată la circa 50 mil. euro, fiind printre cele mai mari de pe piaţa imobiliară din 2016.

Belgienii de la BelRom, care deţin centrul comercial Electroputere din Craiova, l-au scos la vânzare încă de acum mai bine de un an. Belgienii au vân­dut de-a lungul timpului mai multe dintre proiectele pe care le-au dez­voltat în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO