ZF 24

Zara şi H&M plătesc chirii/mp de şapte ori mai mici decât magazinele de bijuterii sau telecom

Zara şi H&M plătesc chirii/mp de şapte ori mai mici...

Autor: Cristina Rosca

29.03.2015, 14:28 760
Un retailer care închiriază într-un centru comercial din Bucureşti un spaţiu de până în 50 mp poate ajunge să plătească o chirie de 68 de euro/mp pe lună, de şase-şapte ori mai mare decât cea pe care o are de achitat un retailer care închiriază o suprafaţă de 1.000-2.000 mp, potrivit unui raport al companiei de consultanţă imo­biliară CBRE.
 
Reprezentanţii CBRE nu au nominalizat însă nicio companie, ci doar sectoarele de activitate ale retailerilor.
 
Dacă retailerii de modă precum H&M sau Zara închiriază suprafeţe considerabile pentru magazinele lor, suprafeţe care în unele situaţii depăşesc chiar 2.000 mp, spaţiile mici sunt oferite operatorilor de servicii (telecom, curăţătorii) şi retailerilor de ceasuri şi bijuterii.  Totuşi, şi încasările pe metru pătrat sunt mai mari în cazul acestora din urmă. Astfel, pentru un spaţiu de până în 50 mp încasarea pe metru pătrat ajunge în Bucureşti la 5.000 de euro, faţă de 2.000 de euro în cazul celorlalţi, respectiv al retailerilor care închiriază spaţii de mari dimensiuni (1.000 -2.000 mp). Totuşi, veniturile încasate sunt de până la 2,5 ori mai mari, în timp ce chiriile ajung la un multiplu de şase sau chiar şapte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO