Companii

Ungaria - România: Cine câştigă meciul economic

Ungaria - România: Cine câştigă meciul economic

Autor: Bogdan Cojocaru

11.10.2014, 14:00 831

În confruntarea comercială, scorul este net în favoarea Ungariei. România a exportat pe piaţa maghiară în valoare de 2,4 mld. euro anul trecut, dar a importat în valoare de 4,5 mld. euro.

Pe plan politic, Ungaria a suferit o înfrângere în audierile de către parlamentarii europeni a membrilor noii Comisii Europene propuşi de preşedintele ales Jean-Claude Juncker. Europarlamentarii l-au respins şi pus la zid pe maghiarul Tibor Navracsis, propus de Juncker pentru funcţia de comisar al educaţiei, culturii, tineretului şi cetăţeniei, pentru că nu a reuşit să-i convingă că se poate distanţa de un guvern care „în mod sistematic subminează democraţia, statul de drept şi drepturile fundamentale ale omului“, după cum spune Sophie in 't Veld, vicepreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa din Parlamentul European.

La PIB per capita Ungaria este de departe un stat mai bogat decât România, cu un raport al indicatorilor de 1,5, însă România are o datorie publică de aproape două ori mai mică.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO