Companii

Unilever a cumpărat un producător de îngheţată din Bulgaria, cu o fabrică lângă graniţa cu România

Unilever a cumpărat un producător de îngheţată din...

Autor: Cristina Roşca

16.07.2018, 00:05 359

♦ Tranzacţia a fost coordonată de la Bucureşti, dat fiind că toată regiunea Europei Centrale şi de Sud este condusă din România, cea mai puternică dintre pieţe.

Gigantul anglo-olandez Unilever a achiziţionat producă­torul de îngheţată Denny din Bulgaria, mai exact din Veliko Târnovo, un orăşel aflat în apropierea graniţei cu România. Prin această mutare, Unilever şi-a securizat poziţia secundă pe piaţa din Bulgaria, unde gigantul elveţian Nestlé are circa 40%. Unilever avea circa 12-14% cotă de piaţă, iar Denny se afla pe poziţia a treia cu 10%, la egalitate cu alte două companii cu cote de piaţă similare. Denny a obţinut afaceri de 6,2 milioane de euro în 2017, potrivit presei din Bulgaria, care scrie că această companie deţine o fabrică în Veliko Târnovo şi o reţea extinsă de distribuţie. Tranzacţia ce ur­mea­ză să securizeze pentru Unilever poziţia secundă în piaţa de la sud de Dunăre trebuie să primească mai întâi acordul Con­siliului Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO