Companii

Unilever separa inghetata Algida de celelalte divizii ale companiei

Unilever separa inghetata Algida de celelalte divizii ale companiei
20.04.2010, 23:08 2197

Producatorul de bunuri de larg consum Unilever, care a intratanul trecut pe piata locala a inghetatei prin achizitia Napoca siprin demararea importurilor Algida, a infiintat in urma cu catevasaptamani o noua firma in Romania, Unilever Distribution, potrivitdatelor publicate de companie in Monitorul Oficial.

Compania, cu sediul in Ploiesti, este noua divizie locala deinghetata a producatorului Dero, Dove si Rexona si cel mai marecompetitor al Nestlé Ice Cream, liderul pietei de profil.

Sistemul de distributie de inghetata al Unilever South CentralEurope - subsidiara locala a companiei - cuprinde atat distributiedirecta, pentru judetele Cluj si Satu Mare, cat si indirecta, celmai mare distribuitor pe aceasta divizie fiind compania romaneascaMacromex.

In acest an, Unilever a anuntat unificarea distributieiproduselor din portofoliul Algida cu cea a brandului Napoca,preluat la inceputul lui 2009 de la Friesland Foods.

Tranzactia a inclus brandul Napoca, cu vanzari de aproximativ 8mil. euro in 2008, precum si preluarea sistemului de distributie alacestor produse. Inghetata este fabricata in prezent tot deNapolact, companie din grupul Friesland Foods, liniile de productiefiind instalate in fabrica detinuta de companie la Baciu (judetulCluj), una dintre cele mai mari unitati ale Friesland dinRomania.

In momentul achizitiei Napoca, Unilever a anuntat ca cei 29 deangajati ai diviziei de inghetata de la Napolact vor fi transferatila noua sa divizie de profil. La conducerea acesteia a fost numitanul trecut un manager din Unilever, Daniel Barbulescu, fostCategory Manager pe produse alimentare.

Algida este cel mai mare producator de inghetata la nivelglobal, inregistrand vanzari de circa 5 miliarde de euro pe acestsegment.

Piata locala a inghetatei, estimata la 120-160 mil. euro, estefoarte fragmentata, in prezent fiind activi 63 de jucatori localisi doar doua companii de talie internationala, Unilever siNestlé.

Anul trecut si-a facut intrarea pe piata si compania bulgaraDarko, cu propriile branduri, dar si cu produsele premium Milka, pecare le produce si distribuie prin licenta de la Kraft Foods.

Unilever South-Central Europe (USCE) coordoneaza de la Bucurestioperatiunile companiei anglo-olandeze pe 8 piete din regiuneaBalcanilor, care au generat companiei afaceri de aproape 192 mil.euro in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO