Companii

Unu din şase corporatişi români îşi părăseşte angajatorul, voluntar, în fiecare an

Unu din şase corporatişi români îşi părăseşte...

Autor: Mihaela Pascari

30.09.2016, 07:00 4951

Unu din şase angajaţi români (16%) din companiile private îşi dă demisia în fiecare an, România fiind pe primul loc în ceea ce priveşte rata fluctuaţiei voluntare de personal din rândul statelor din Uniunea Europeană, arată datele studiului salarial realizat de firma Mercer, parte a grupului Marsh&Lennan Companies.

Îmbunătăţirea condiţiilor de pe piaţa muncii şi creşterea economică de 3,7% de anul trecut a mai eliminat din teama oamenilor de schimbare a locului de muncă, spun specialiştii.

„Avem în baza noastră de date 45 de companii din domeniul IT&C, astfel putem vedea că se observă şi ce se întâmplă la momentul de faţă în domeniul IT. România are rata fluctuaţiei de personal cea mai mare din Uniunea Europeană şi suntem în top cinci ţări la nivel global. Iar cu 16% rata voluntară şi 2% involuntară este clar că firmele din IT&C nu restructurează“, a spus Alina Popescu, talent information solutions leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul Mercer. Ea a precizat că, deşi creşterea economică este dinamică (estimările pentru anul acesta de majorare a PIB-ului fiind între 4 şi 5%), rata fluctuaţiei de personal a angajaţilor din corporaţii este constantă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO