Companii

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din Sibiu şi-a vândut clinicile de dializă

Vonica a vândut clinicile de dializă

Autor: Cristi Moga, Ioana David

05.12.2011, 00:06 4187

Polisano, unul dintre cei mai mari jucători din industria privată de sănătate, a vândut reţeaua de nouă clinici de dializă pe care o operează către firma Diaverum cu sediul la München (Germania), într-o tranzacţie estimată de ZF la 10-20 mil. euro.

Aceasta este prima tran­zacţie în care este implicată Polisano, afacere fondată de medicul Ilie Vonica (desen), 56 de ani, care şi-a început businessul în urmă cu aproape 20 de ani în servicii private, dar pe care l-a extins atât în distribuţia de medica­mente, cât şi în producţie. Grupul său are în prezent un rulaj de peste 300 mil. euro.

Tranzacţia a vizat acţiunile companiei Clinica Dialmed S.A., care a fost înfiinţată prin preluarea celor nouă clinici de dializă ale Clinicii Polisano, în urma unui proces de divizare a acesteia din urma. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionarii Clinicii Dialmed S.A sunt Ilie Vonica (51%) şi Daniela Ioana Vonica (49%).

Potrivit unor estimări ale ZF, în clinicile lui Vonica se tratează peste 600 de pacienţi, iar evaluarea unei afaceri din acest domeniu se face pe baza acestui indicator. Astfel dacă un pacient este evaluat la aproximativ 25.000 de euro, tranzacţia lui Vonica poate să fie estimată la circa 15 mil. euro.

Reprezentanţii Diaverum au confirmat tranzacţia, în timp ce oficialii Polisano nu au făcut niciun comentariu până la închiderea ediţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO