„În 2011 am cumpărat zece hectare de viţă-de-vie şi am investit în reconversia lor. Apoi, la începutul lui 2012 am început construcţia unei minicrame şi a unui conac cu 20 de camere cu restaurant, piscină şi alte facilităţi. A durat mai bine de patru ani construcţia lor, dat fiind că anterior pe acelaşi teren funcţionase o fermă“, spune antreprenorul.
El adaugă că toate aceste proiecte le-a făcut cu fonduri proprii, fără a apela la fonduri europene, aşa cum au făcut alţi investitori din domeniu.
Bardan nu înaintează cifre, însă din datele ZF, suma totală investită în cramă, viţa-de-vie şi conac se ridică la peste 1 milion de euro.
Antreprenorul a ales să meargă în zona Dealu Mare, una dintre cele mai cunoscute zone viticole din România, unde sunt grupate câteva zeci de crame, printre care Aurelia Vişinescu (Domeniile Săhăteni), Davino, Budureasca sau Tohani.
„Este o investiţie realizată din pasiune, am vrut să ies din zona de corporate. Mai mult, este un business cu care nu vreau să mă grăbesc, fac lucrurile pas cu pas“, explică Tiberiu Bardan.