Companii

Unul dintre cei mai mari furnizori români ai H&M porneşte pe cont propriu şi îşi face un nou brand de fashion

Unul dintre cei mai mari furnizori români ai H&M...

Autor: Cristina Roşca

06.05.2017, 15:04 6732

Producătorul de textile Simiz Fashion din Focşani, judeţul Vrancea, unul dintre cei mai mari fur­nizori ai gigantului suedez H & M, intră în retailul de modă cu un brand propriu. Compania controlată de familia Simiz a semnat un joint venture cu designerul Ina Isbăşescu pentru a lansa brandul de modă Inais.

Simiz Fashion vinde momentan hainele INAIS online, pe site-ul propriu inais.ro cu livrare în ţară şi în afara ei. Totuşi, compania are în plan expansiunea şi în offline.

„INAIS by Simiz are în plan un showroom în Bucureşti, dar şi o serie de pop-up store-uri în mai multe oraşe din România (Iaşi, Cluj, Constanţa, Timişoara, Braşov). În viitorul apropiat, apropo de vânzarea în multibrand, INAIS va fi prezent şi în Band of creators“, explică Silviu Simiz, antreprenorul care deţine fabrica îm­preună cu soţia sa. Fratele proprietarului, Dorel Simiz, con­trolează Pandora Prod, unul dintre cei mai mari cinci producători locali de textile, cu mai multe fabrici cu peste 1.000 de salariaţi, tot în Focşani, Vrancea.

Compania Simiz Fashion este unul dintre marii producători locali de modă, şi unul dintre furnizorii H & M în România. Firma din Focşani, judeţul Vrancea, are aproape 250 de salariaţi şi afaceri de 10 mil. lei în 2015, ulti­mul an pentru care există date publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO