Companii

Unul dintre cele mai cunoscute localuri din centrul vechi se închide. “În centrul istoric suntem la mâna proprietarilor”

Unul dintre cele mai cunoscute localuri din centrul vechi...

Autor: Cristina Roşca

07.01.2014, 18:38 15088

Atelierul Mecanic, unul dintre cele mai cunoscute localuri din centrul istoric al capitalei, amplasat pe strada Covaci, numărul 12, se va inchide. Proprietarii au decis să se mute într-o altă zonă a Bucureştiului  deoarece chiriile centrul vechi sunt prea mari, ba mai mult, nu au scăzut nici în ultimii ani marcaţi de criză şi de scăderea consumului.

“Am decis să închidem localul din două motive: în primul rând targetul nostru nu se mai regăseşte în centrul istoric şi în al doilea rând nu dorim să marşăm la strategia proprietarilor. În centrul vechi suntem la mâna lor, acesta este motivul pentru care se închid multe localuri din zonă”, spune Cristian Corvin, unul dintre acţionarii localului şi unul dintre cei mai cunoscuţi arhitecţi de baruri şi restaurante din România. El deţine Atelierul Mecanic împreună cu Călin Popean. Cei doi mai sunt acţionari şi al altor baruri de pe piaţa locală, însă nu doresc să dea detalii privind acestea. Ei nu dau detalii nici despre cifra de afaceri a barului Atelierul Mecanic, însă potrivit informaţiilor din piaţă aceasta se ridică la câteva sute de mii de euro.


Recomandări ZF:

Cum s-a schimbat profilul clientului din Centrul Vechi şi cum a evoluat numărul de localuri din această zonă

Retailerii sunt atraşi de potenţialul Centrului Vechi şi îşi fac loc printre baruri


În ceea ce priveşte mutarea Atelierului Mecanic, deschis în urmă cu aproape trei ani, Corvin spune că încă nu a găsit un alt spaţiu, fiind în prezent în căutări.
Chiria în zona centrului vechi este de circa 50 de euro pe metru pătrat în spaţiile renovate. Preţul este valabil însă doar pentru zona de parter, chiriaşii care iau spaţii mai mari, cu subsol sau etaj, primesc discount restul spaţiului.

Potrivit datelor din piaţă, cele mai mari chirii sunt cerute pentru spaţiile mici, preţul pe metru pătrat putând ajunge şi la 100 de euro. Zona din „inima Bucureştiului“ este dominată de spaţii de câteva zeci sau sute de metri pătraţi. Într-un astfel de spaţiu a fost amenajat încă de acum trei ani Atelierul Mecanic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO