Companii

Unul dintre mogulii imobiliari iese la "pensie"

07.07.2010, 23:46 231

Omul de afaceri Alexander Hergan, unul dintre cei mai puternicişi totodată discreţi investitori români în imobiliare, a renunţatla poziţia de CEO al companiei Avrig 35, pe care a fondat-o în urmăcu mai bine de zece ani, urmând a fi înlocuit de către HaydnWright, un manager nou-venit în companie.

Numele lui Hergan, 63 de ani, se leagă în primul rând debirourile construite pentru companii precum Petrom şi Vodafone -Charles de Gaulle Plaza şi clădirile de pe strada Avrig, lângăpiaţa Obor, de-a lungul timpului acesta reuşind să vândăproprietăţi cu o valoare cumulată de aproximativ 330 de milioane deeuro.

Surse din piaţa imobiliară spun că firma avea nevoie de un sufluproaspăt, atât financiar, cât şi managerial, Hergan urmând a rămâneîn cadrul companiei ca acţionar minoritar, alte companii urmând aintra la rândul lor în acţionariatul firmei.

Dup plecarea lui Alexander Hergan din rândurile Avrig 35,principalele obiective ale companiei vor fi legate de finalizareaclădirii de birouri Avrig 7 din zona Pieţei Obor, a unei săli defitness World Class în cadrul proiectului Iris Shopping Center dinTitan, precum şi a centrului comercial Pallady Shopping Center dinestul Capitalei, o investiţie anunţată de 80 de milioane deeuro.

"Domnul Hergan a fost înlocuit de către Haydn Wright, larecomandarea reprezentanţilor Taverners Group, unul dintreacţionarii instituţionali ai Avrig 35. Domnul Wright, 47 de ani,are peste 25 de ani de experienţă în real estate, finanţări şirestructurări pe o mulţime de pieţe emergente", explicăreprezentanţii Avrig 35. Matthew Proskine, actualul director devânzări şi marketing al companiei şi fiul unuia dintre acţionari,alături de Ian Beatty, reprezentantul acţionarilor în cadrul firmeiîn ultimii patru ani, au fost desemnaţi vice-preşedinţiexecutivi.

Apariţiile în presa locală ale lui Alexander Hergan pot finumărate pe degete, singura conferinţă de presă la care a partcipatavând loc în iarna acestui an. Avrig 35 deţine un portofoliuimobiliar format din peste 100 de terenuri în Bucureşti şi în ţară,iar Hergan spune că "pentru fiecare teren cumpărat există unproiect în capul meu".

Dacă o serie de proiecte i-au adus grupului Avrig 35 randamentesubstanţiale, cum au fost exit-urile din proiectele Charles deGaulle Plaza şi Iris Shopping Center, o serie de investiţii nu s-audovedit la fel de inspirate. Astfel, turnul de birouri Tower CenterInternational de pe bulevardul Mihalache stă de mai bine de doi anigol din cauza unui litigiu, deşi construcţia a fost finalizată, întimp ce pe strada Eminescu un proiect de locuinţe al companiei afost abandonat într-o fază incipientă, din cauza vânzărilorslabe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO