Companii

Urmează videoconferinţa Retail 2020 pe 15 aprilie. Transformarea forţată a retailului şi adaptarea la noua realitate. Cum se va schimba comportamentul de consum după actuala pandemie? Ce magazine vor ieşi câştigătoare şi cine va pierde teren?

Urmează videoconferinţa Retail 2020 pe 15 aprilie....

Autor: Cristina Roşca

08.04.2020, 00:06 1514
Ultimele săptămâni, marcate de izolarea la domiciliu, au dus la o schimbare - forţată - a comportamentului de consum, mai exact românii s-au orientat tot mai mult către magazinele de proximitate şi către online. Dacă până acum magazinele mici de la parterul blocului erau destinaţia preferată pentru cumpărăturile zilnice, acum acestea au devenit singura opţiune pentru o perioadă dat fiind că autorităţile recomandă ca shoppingul de alimente să se facă în proximitate. Un alt format câştigător este online-ul care anterior deţinea o cotă foarte mică de piaţă - mult sub 1% - dat fiind că românii preferau ca pentru alimente şi alte bunuri de consum imediat să meargă la magazin pentru a putea vedea şi alege. Acum, acest canal oferă mai multă siguranţă şi mai puţină interacţiune umană ca altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO