Companii

Urmează videoconferinţa ZF Health & Pharma, miercuri-joi, 16-17 septembrie 2020. Cum arată sistemul sanitar românesc după şapte luni de la debutul pandemiei

Timp de două zile, miercuri, 16 septembrie, şi joi, 17 septembrie, Ziarul Financiar organizează videoconferinţa Health & Pharma, sistemul medical românesc în vremea pandemiei.

Timp de două zile, miercuri, 16 septembrie, şi joi, 17 septembrie, Ziarul Financiar organizează videoconferinţa Health & Pharma, sistemul medical românesc în vremea pandemiei.

15.09.2020, 18:00 75

La 26 februarie 2020 a fost anunţat primul caz de Covid-19 în România, iar o lună mai târziu, la jumătatea lui martie, s-a instituit starea de urgenţă. Şapte luni mai târziu, numărul de pacienţi confirmaţi a trecut de 100.000 de persoane.

Ziarul Financiar organizează videoconferinţa Health & Pharma, a noua ediţie a evenimentului, pentru a afla care sunt lecţiile pe care trebuie să le învăţăm din cea mai mare criză sanitară de până acum, generată de pandemia de Covid-19.

După ce la debutul primelor cazuri, spitalele nu au avut suficiente echipa­mente de protecţie pentru medici, apara­tură de monitorizare a cazurilor, investiţii în paturi de terapie intensivă, care au fost principalele măsuri luate şi lecţia oferită de criza medicală? Aceasta este una dintre temele de dezbatere de la conferinţa ZF, organizată online în 2020, fiind a noua ediţie a evenimentului care dezbate teme de sănătate.

Miercuri, 16 septembrie, în prima zi a videoconferinţei, vom discuta despre cum s-au schimbat procedurile din spitale şi ce trebuie păstrat din modul în care funcţio­nează lucrurile în prezent şi când virusul se va răspândi cu o viteză mai redusă.

În plus, o temă importantă de discuţie este şi ce se întâmplă cu pacienţii cu alte afecţiuni. Ce opţiuni au ei pentru a se trata în siguranţă, mai ales în contextul în care o parte dintre spitale primesc doar bolnavi de Covid. În continuare, în Ro­mâ­nia există o polarizare semnificativă în ceea ce priveşte actul medical, cu zone în­tregi neacoperite. Ce soluţii sunt pentru acei pacienţi care nu se pot deplasa pen­tru asistenţă medicală, cu atât mai mult în contextul pandemic actual?

La discuţia despre sistemul medical vor participa reprezentanţi ai autori­tă­ţilor, ai spitalelor de stat, dar şi ai clini­cilor private, pentru a vedea cum putem scădea din presiunea pe sistemul medical.

Printre participantţii la conferinţă se numără managerul spitalului Carol Davila – Florentina Ioniţă Radu, mana­gerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, şi medicul Virgil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara“. Doctorul Musta se ocupă în special de bolnavii de Covid-19 la Timişoara şi va vorbi despre măsurile luate pentru a gestiona răspân­di­rea virusului şi a trata bol­navii.

Din rândul operato­ri­lor privaţi, Radu Gor­duza Lupu, CEO al Me­di­­­cover, al treilea ope­ra­tor medical din piaţă, va vorbi despre cum a ges­tionat criza în clinicile reţelei din ţară şi cum poa­te ajuta sistemul pri­vat în lupta cu noul virus. La video­conferinţă va participa şi Mihai Marcu, pre­şedintele MedLife, cel mai mare operator privat, care a avut de gestionat cazuri de Covid în reţea, fiind totodată unul dintre principalii actori în testarea la  nivel naţional, prin cele patru laboratoare.

Ioan Simion, fondatorul Sanconfind, va fi de asemenea speaker pentru a ne pre­­zenta şi si­tuaţia din afara Bu­cu­reş­tiu­lui, din spitalul din Prahova pe care îl conduce.

A doua zi a eveni­men­tului va avea în prim-plan industria de medicamente, care au fost principalele pro­­vocări şi cum putem avea acces la tratamente în lupta cu noul virus.

Chiar dacă actualul context nu mai permite conferinţele în forma în care am obişnuit partici­panţii, Ziarul Finan­ciar aduce la aceeaşi masă, virtuală, repre­zen­tanţi ai autorităţilor, ai sistemelor public şi privat, ai industriei farmaceutice pentru a dezbate care au fost cele mai mari provocări în pandemie, cum s-au adaptat, ce lecţii au învăţat şi ce trebuie să urmărim pe termen scurt şi mediu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO