Companii

Vă mai amintiţi de maşina de cusut Singer? Povestea începută în urmă cu 160 de ani continuă

MINUS 20%, DAR TOT PE PLUS

Autor: Ioana Mihai-Andrei

04.08.2012, 11:35 1144

"Dacă aşezi toate bucăţile de la puzzle, vezi limpede că drumul României se îndreaptă în direcţia bună", spune Laskaris Tsakoumankis, director general al Singer România, companie cu activităţi în domeniul electrocasnicelor mici. Firma, prezentă de cinci ani pe piaţă, are în portofoliu peste 100 de produse, de la maşini de cusut, aspiratoare până la cele pentru îngrijire personală şi pentru confortul casei. Grecul vorbeşte româna fluent şi mărturiseşte că de la venirea sa în ţară, în urmă cu 20 de ani, a avut "numai surprize plăcute".

Ajuns în România la studii, în 1992, a obţinut apoi licenţa la ASE; tot aici şi-a construit în timp întreaga carieră, lucrând, după absolvirea stagiului militar obligatoriu, în Grecia, în cadrul unei filiale a OTE.
Tsakoumankis enumeră o întreagă serie de avantaje pe care le-a văzut, în timp, în România. "Ţara are indicatori macroeconomici atât de buni, încât poate produce orice în afară de îngrijorare", declară reprezentantul Singer. Ponderea ridicată a exporturilor, industria, suprafaţa agricolă, relieful şi aşezarea ţării sunt avantaje de necontestat pe care grecul le evidenţiază.

"Sunt convins că România are posibilităţi enorme, nu face doar export de portocale şi măsline", spune cu tâlc reprezentantul Singer, care insistă să creadă că industria are un rol important în dezvoltarea ţării. Infrastructura, arată el - de la şinele de tren care ajung până în depozitele fabricilor, nivelul de educaţie al populaţiei, know-how-ul, întreaga şcoală a meseriaşilor de pe aceste meleaguri sunt tot atâtea bile albe. Iar investiţiile unor companii precum Ford, Renault sau Bosch sunt exemplele pe care le aduce în sprijinul acestei idei. "Ar trebui să ne uităm mai mult la investitorii care vin, nu numai la cei care pleacă."

Citiţi mai multe detalii pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO