Companii

Valer Blidar intră pe transportul feroviar de călători: „Vom avea curse pe Arad- Bucureşti, iar din vară spre Constanţa“

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad: Vom lucra cu două trenuri de călători, putem să operăm şi în Europa.

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad: Vom lucra cu două trenuri de călători, putem să operăm şi în Europa.

Autor: Mirabela Tiron

06.01.2017, 00:07 1318

„Sunt nemulţumit de transportul feroviar de călători din ţară, toată lumea alege transportul rutier, în timp ce în Europa transportul feroviar este foarte modern.“

Industriaşul Valer Blidar, care controlează fabrica Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 96 de milioane de lei (22 mil. euro) în 2015, intră în transportul de călători pe calea ferată, după ce a construit un tren cu şase va­goane şi a pus bazele companiei Trans­carpatic.

Toţi operatorii feroviari care fac transport de persoane pe calea ferată au nevoie de aprobări de la compania de infra­struc­tură CFR SA, către care se plăteşte şi o  taxă de utilizare a infrastructurii (TUI), iar statul oferă subvenţii companiilor de transport pe calea ferată.

„Am decis să încep să fac transport de călători pentru că sunt foarte nemulţumit de transportul feroviar de călători din ţară, toată lumea alege transportul rutier, în timp ce în toată Europa transportul feroviar este foarte modern”, a declarat omul de afaceri arădean.

Blidar a construit un tren cu şase vagoane de călători plus locomotivă pentru a opera pe ruta Arad-Bucureşti din a doua parte a lunii ianuarie, iar din vară pe Arad-Constanţa, apoi pe Timişoara-Baia Mare, iar până la final de an şi în Europa, pe Timişoara – Viena. „Vom lucra cu două trenuri de călători, putem să operăm şi în Europa”, a spus antreprenorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO